Aktiviteter

Vores plads ligger midt i Nationalpark Vadehavet. Her kan vores gæster forvente en række forskellige aktiviteter i umiddelbar nærhed.

Aktiviteter

Vores plads ligger midt i Nationalpark Vadehavet. Her kan vores gæster forvente en række forskellige aktiviteter i umiddelbar nærhed.

Tag for jer af naturens delikatesser

Vandre på den nye Vadehavs-sti

Nyd den livgivende friske luft

Tag et smut over grænsen

Find spændende sten i en naturhistorisk perle

Oplev sort sol

Tag for jer af naturens delikatesser

Når det kraftige tidevand trækker sig tilbage, åbenbares en af verdens største kulinariske attraktioner – østers. Den salte spise ligger i hobetal i gåafstand fra stranden blot få kilometer nord for Vadehavscamping. Træk i gummistøvler eller vaders, og stik en god kniv og eventuelt en citron i lommen. Så er du klar til at mæske dig i østers, der ikke fås friskere.
På vej hjem fra østersjagten kan du plukke strandvejbred og tilberede som grønkål – eller salturt og strandasters til at blande i en herlig salat. Så behøver du ikke at anvende salt!

Vandre på den nye Vadehavs-sti

Spanien har Camino’en. Møn har Camønoen. Og snart har Nationalpark Vadehavet Vadehavs-stien. Den 120 km lange sti igennem det Unesco-bevarede naturområde kommer til at gå lige forbi Vadehavscamping og indbyder allerede nu til at både vandre og cykle i den unikke natur.

Nyd den livgivende friske luft

Et gammelt sagn siger, at luften omkring Vadehavscamping har en helbredende effekt. Det tør vi ikke love, men vi hører jævnligt fra storbyboere med luftvejssygdomme, at de nyder godt af at opholde sig i området. Nogle mener, at det skyldes de særlige bund- og strømforhold i Vadehavet syd for Rømø-dæmningen, som sørger for en høj koncentration af mineraler som eksempelvis jod. Vi nøjes med at konstatere, at den friske luft giver en dejlig naturlig afslappethed.

Tag et smut over grænsen

Få minutters kørsel fra Vadehavscamping ligger den lille tyske by Rosenkranz. Her kan man fylde depoterne i grænsebutikkerne. Man kan nyde et solidt måltid til rimelige priser på restauranterne. Og lige på den anden side af byen kan man få en kulturel oplevelse på det berømte Nolde-museum.

Find spændende sten i en naturhistorisk perle

Omtrent en kilometer fra Vadehavscamping ligger en klint, der har stået uberørt siden den forrige istid for 19.000 år siden. Her åbner sig et unikt kig ind i geologiens verden. I klintens mørke lag er der rester af grene, som bævere har gnavet for 100.000 år siden. Og på stranden kan man finde sten fra store dele af Skandinavien – mange af dem gemmer endda på spændende fossiler.

Oplev sort sol

Naturens helt store show finder sted, når stærene samles på Tønder-marsken for at campere i marskens rørskov. Her nyder fuglene godt af de mange stankelbens- og gåsebillelarver, før de fortsætter deres færd mod nord om foråret eller mod syd om efteråret. Få ting kan måle sig med den ballet, som flokke på op mod en million stære kan danse på himlen i skumringen.

Sort sol kan med lidt held opleves fra marts til midt i april, og fra august til og med oktober.

Gå på opdagelse

Bare 100 m fra Vadehavscamping finder du naturens store, spændende spisekammer, der er lovprist af ikke kun millioner af fugle på træk, men også af lokalbefolkningen. Igennem århundreder har man samlet urter og planter på ydersiden af diget, og snegle, østers, muslinger i selve Vadehavet som et tilskud til dagens måltider.

Tag en kurv med og pluk for eksempel strandvejbred og tilbered som grønkål. Eller salturt og strandasters til at blande i en herlig salat – så behøver du ikke at anvende salt!

Fire kilometer nord for Vadehavscamping kan du, når det er ebbe, vade ud i havet til de store østersbanker og samle alle de østers, du kan bære hjem. De kan med fordel nydes sammen med salturt eller strandvejbred, som på vores dialekt kaldes sut eller sorre eller sudde, afhængig af hvor på vadehavskysten, du befinder dig. Men VÆR OPMÆRKSOM PÅ TIDEVANDET, når du bevæger dig ud på vaden – og undgå at samle østers i måneder uden “r”.

På vej tilbage til Vadehavscamping kan du jo lige slå et sving ind i Tingdal Plantage og plukke lidt svampe til aftensmaden. Her er diverse rørhatte, som eksempelvis Karl Johan, brunstokket rørhat og punktstokket indigo – alle let genkendelige og særdeles velsmagende. Men som alt, man samler i naturen, gælder naturligvis: Læs og studér det, du samler, og saml ikke mere, end du skal bruge. Så er der nok til alle.

God tur og velbekomme!

Højer mølle
Højer vandtårn
Marskstien
Den gamle sluse i Højer
Møgeltønder Slot
Hjerpsted strand
Indkøbstur til tyskland
Den nye sluse i Højer
Sort sol
Tingdal Plantage
Østers
Sejlads i vadehavet
Planter ved vadehavet
Safari i nationalpark vadehavet
Nationalpark vadehavet

Vadehavscamping
Emmerlev Klev 1
6280 Højer

Tel.: +45 92 44 43 43
E-mail: kontakt@vadehavscamping.dk

©2021 · vadehavscamping.dk · E-Mail: kontakt@vadehavscamping.dk · Tel.:+45 92 44 43 43 · Mehr von uns auf facebook

Design by