Tøndermarsken tæt ved Vadehavscamping

Der er rigtige mange ting, man kan opleve, når man er gæst ved vadehavscamping. Én af de oplevelser vi klart kan anbefale er Tøndermarsken. Knap en 10 minutters spadseretur syd for vadehavscamping er man i den nordlige del af Tøndermarksen, som er Danmarks største engområde med over 2500 hektar land. Marsken har et meget rig fugleliv og har rigtige mange utroligt skønne vandrestier. Følger man marsken, så vil man komme igennem byerne Højer, Møgeltønder, Rudbøl og Tønder. Der er mange historiske huse og steder langs marsken, som man kan udforske nærmere på sin tur i det eventyrlige marskland.

Se den fine video Nationalpark Vadehavet har lavet af Tøndermarsken.

Vandreture ved Tøndermarsken

Der er utallige skønne vandrestier i og omkring Tøndermarsken. Der er både lange og korte ruter, som passer til enhver lejelighed. Vi har samlet en håndfuld af de bedste ruter og illustreret dem i et kort, som du frit kan benytte til at planlægge jeres vandretur.

På kortet forneden kan ruterne ses markeret i røde streger. God fornøjelse:

Vandreruter i Tøndermarksen

 

Marskstien med overnatning

VIl du gerne opleve både by og natur, så kan vi også varmt marskstien. Vandrestien er en længere rute på små 54 kilometer, hvor man kommer i gennem byerne: Tønder, Møgeltønder, Højer og Rudbøl. Ruten byder desuden på de bedste oplevelser Tøndermarsken kan byde. Igennem vandreturen, kommer man til at opleve: Vidå sluse, Højer sluse, Klæggravene, Stiltoft. Hele ruten kan være lang, hvorfor det kan være en god idé at tage den over flere etaper, hvor det kan være muligt at overnatte hos vadehavscamping.

Ruten kan ses her:

Marskstien

 

For yderligere information om Marskstien, kan denne PDF læses: Læs mere om marskstien

 

Vadehavsstien

Vadehavsstien er den nyeste af de tre vandreruter og er længere end de tre andre ruter. Vadehavsstien strækker sig fra 80-120 kilometer, alt efter hvilken rute man vælger og ruten går fra Rudbøl til Blåvandshuk.

Foruden de tre ovenstående vandreruter kan der også findes andre ruter nær vadehavet, ruter som: sejlrenderuter, kajakruter, cykelruter, windsurfing og margueritruten, som ses på kortet under:

vandreruter nær vadehavet

Alle ruter og information kan findes i denne PDF